Vitaliteit noodzaak bij vernieuwing kantoor

Laatst gewijzigd op: 24-05-2018

foto_anne_s._de_jong_4.jpgPlezier, Energie en Prestatie. Dat zijn de drie elementen van vitaliteit in organisaties. Hoe krijgt u dit voor elkaar in uw kantoor?

Anne S. de Jong adviseert organisaties in vitaliteit. Namens NOAB verzorgt hij drie werkoverleggen op Accountancy Expo waarin accountancy- en administratieprofessionals discussiëren over dit belangrijke en actuele thema.

Meld u hier gratis aan met code NOAB2018. 
 

Vitaliteit = kracht x aanpassing. 
Vitaliteit is wat we nodig hebben om kansen te pakken en om de uitdagingen in de branche het hoofd te bieden. Hoe krijgen we dit voor elkaar? “De eerste stap is zorgen voor collectieve ambitie”, zegt De Jong. “Daar begint het mee. Als mensen niet mee willen, dan gaat het nooit lukken. Er moet een gedeelde ambitie zijn die door iedereen in de organisatie gedragen wordt.  Al het andere is suboptimalisatie.” 

“Ambitie is een van de 12 drivers van vitaliteit (zie tabel) die we in het werkoverleg gaan bespreken”, vervolgt De Jong. “Als de ambitie helder is ontstaat er energie en enthousiasme. Dit zit van nature al in mensen en als dit loskomt kan het ineens snel gaan.” 

Twaalf ‘drivers’ van een vitaal kantoor

1. De ambitie is gedeeld en gedragen

2. Langetermijn doelen zijn leidend

3. Belemmerende patronen worden doorbroken

4. Er is ruimte voor eigen initiatief

5. Coachend leiderschap is gericht op verbinding creëren

6. Teams bestaan uit elkaar aanvullende mensen

7. Diversiteit wordt benut voor continue verbetering

8. Kort en krachtig overleg gericht op resultaat (klant)

9. Zelfredzaamheid wordt gestimuleerd

10. Bijdragen aan realiseren doelen wordt beloond

11. Grote bereidheid te leren (van elkaar en van fouten)

12. Successen worden gevierd

Blokkades uit de weg 
Een belangrijke driver die verandering tegenhoudt is de derde; belemmerende patronen, constateert De Jong. Afstand nemen van vaste patronen is een van de moeilijkste dingen die er is. “Men denkt vaak dat de vijand buiten is. Het probleem zit echter intern in je organisatie en in je eigen brein. Het brein houdt namelijk van patronen om grip te krijgen op complexiteit. Het probleem is echter dat die patronen niet uit te wissen zijn. Dit houd creativiteit tegen.” 

Ombuigen
De eerste stap om hiermee om te gaan is je realiseren dat het slechts gedachten zijn; slechts scripts. Je kunt ze weliswaar niet deleten, maar hoeft ze ook niet te volgen, stelt de verandering-expert. “En nog belangrijker, je kunt je overschrijven met positieve scripts die je wel verder helpen. Een voorbeeld van een negatief script is; ‘ik ben hier te oud voor’. Bijvoorbeeld voor een andere richting met je kantoor. Of met je eigen leven. Vervang deze voor: ‘Dit is precies de juiste leeftijd voor deze verandering.’ Dan ga je van belemmering naar een gedachte die je juist heel veel energie geeft.”

“Dit is geen Emile Ratelband gedoe. We weten dat gedachten erg belangrijk zijn”, aldus De Jong. “Ik was laatst bij een kantoor waar ze zeiden; ‘Mensen komen alleen bij ons als ze bij de grote kantoren niet terecht kunnen’ en ‘Wij doen alleen maar de agrarische sector.’ Twee overtuigingen die het kantoor belemmerde te groeien. Ik heb ze geholpen dit om te buigen naar een positieve mindset. Ze hebben nu een mindset gericht op groei en geloven dat ze het kunnen. En die overtuiging helpt hen nu daadwerkelijk om snel te groeien.”

Vieren geeft energie
Vier je successen meteen, nog een belangrijke drijfveer. “Wacht niet weken voordat je een succes viert.  Een voetbalploeg viert een doelpunt toch ook meteen? Misschien denk je dat dit geen zin heeft in jouw werk, maar realiseer je dat het enorm veel energie kan opleveren. Wanneer je dit in de genen van de onderneming krijgt, regent het ineens successen.”

Eén positieve gedachte per dag die constructief is en bijdraagt aan de verandering. Dat is de rekensom die accountants en administrateurs moeten maken. “Vermenigvuldig die maal het aantal medewerkers die je hebt en je hebt een goed idee van de positieve impact die dit kan hebben”, besluit De Jong.  
 

Werkoverleg Vitaliteit
In drie concrete stappen aan de slag met vitaliteit van uw kantoor, uw team en uzelf:  

1. Ambitie helder krijgen 
2. Blokkades uit de weg ruimen
3. Successen vieren 

Doe de vitaliteitscheck op de stand
Tussen de werkoverleggen door kunt u op de NOAB-stand terecht om te checken hoe vitaal uw kantoor echt is. Anne beantwoordt alle vragen die u over dit onderwerp heeft!

Gratis ticket
Meld u hier gratis aan met code NOAB2018. 

 


Ga naar het nieuwsoverzicht

 

Terug