Verplicht cursusonderwerp NOAB-leden over verdienmodellen, het ondernemersgesprek en het 1.000 dagen doel

Laatst gewijzigd op: 11-03-2020

noab_logo_rgb.pngsticker_verplicht_noab.jpgPersbericht, ’s-Hertogenbosch 10 maart 2020

NOAB is naar aanleiding van het beleidsplan ‘Stilstaan is geen optie’ bezig met de concrete invulling van het nieuwe ledenprofiel en het begeleiden van kantoren naar een toekomstbestendige dienstverlening. Wij hechten er waarde aan alle leden nader kennis te laten maken met de ontwikkelingen en vaardigheden die essentieel zijn in de transitie naar een toekomstproof kantoor.

Daarom heeft NOAB voor dit jaar weer een cursusonderwerp verplicht gesteld in lijn met het beleidsplan. Het verplichte cursusonderwerp voor 2020 is een vervolg op de verplichte cursus 2019 ‘Stilstaan is geen optie in de praktijk’ met compleet nieuwe onderdelen die zullen worden behandeld.

Voorkeur onderwerpen achterban
NOAB-leden hebben vooraf via een poll hun voorkeur kunnen aangeven uit een zestal onderwerpen. De top drie die hieruit naar voren is gekomen: Verdienmodel in transitie, Het jaarwerkgesprek omvormen naar een ondernemersgesprek en De poort naar de transitie: 3-5 jarenplan. De verplichte cursus voor 2020 zal dan ook uit deze drie onderdelen bestaan die tijdens de bijeenkomsten uitgediept zullen worden:

1. Verdienmodellen
Bij dit onderdeel bekijken we een selectie aan verdienmodellen. Wat zijn de voor- en nadelen ervan en wat hebben we eraan in de praktijk? Ook komen leden aan het woord middels een video die zijn overgestapt naar een ander verdienmodel. We gaan aan de slag met ons eigen verdienmodel en sluiten af met het inzetten van een actie die u direct op kan pakken op kantoor.

2. Het ondernemersgesprek
Hierbij gaan we in op de mindset en vaardigheden die van belang zijn om zo goed mogelijk in te spelen op de veranderende behoefte van klanten. Je gaat praktisch aan de slag met vragen als: Wat wil de klant en wat betekent dit voor het gesprek met de klant? Hoe maak je van een jaarwerkgesprek meer een ondernemersgesprek dat inhaakt op de context van de klant? Er zijn meerdere wegen mogelijk, wat past bij uw kantoor?

3. Werken aan je kantoor met een 1.000 dagen doel
Bij dit onderdeel gaan we aan de slag met het 1.000 dagen doel. Wat wilt u over 1.000 dagen als kantoor bereikt hebben? Wat betekent dat concreet voor het bedrijfsmodel van je kantoor? Waar staat uw kantoor nu en wat moet er gebeuren om het doel te realiseren? Hoe pakt u het aan? Ter inspiratie komt een NOAB-lid vertellen over hun 1.000 dagen doel en wat het heeft opgeleverd en heeft gekost.

Educatieaanbod
NOAB biedt een breed scala aan educatiemogelijkheden dat gericht is op de transitie en nieuwe rol van het kantoor. Uiteraard blijft NOAB ook de vaktechnische opleidingen aanbieden.

Kijk voor het gehele educatieaanbod op www.noab.nl/educatie.


Ga naar het nieuwsoverzicht

Terug