Verplicht cursusonderwerp NOAB-leden over IT-ontwikkelingen en softskills

Laatst gewijzigd op: 01-03-2019

’s-Hertogenbosch 28 februari 2019

skills.jpgStilstaan is - letterlijk - geen optie. Na goedkeuring van het beleidsplan ‘Stilstaan is geen optie’ gaat NOAB de komende jaren aan de slag met het begeleiden van kantoren naar hun nieuwe rol, het kantoor van de toekomst. NOAB helpt kantoren in de transitie naar een toekomstproof businessmodel waarbij het ontzorgen, begeleiden en adviseren van de ondernemer centraal staat.

Aan de slag gaan met deze toekomst impliceert een behoefte aan meer achtergrondkennis van (IT) trends en de inzet op vaardigheden (softskills). NOAB hecht er waarde aan alle leden nader kennis te laten maken met de ontwikkelingen en vaardigheden die essentieel zijn in de transitie die veel kantoren moeten doormaken. Daarom is het verplichte cursusonderwerp van 2019 voor NOAB-leden: ‘Stilstaan is geen optie in de praktijk’.

IT-ontwikkelingen en softskills

De cursus zal bestaan uit een onderdeel IT-skills. Wat zijn de belangrijkste IT-ontwikkelingen, welke impact hebben deze op het werk van de kantoren en hoe zouden ze ingezet kunnen worden om juist bij te dragen aan de gewenste transitie.

Het andere onderdeel is softskills en gaat over de vaardigheden die van belang zijn bij een vertrouwd adviseur 2.0. Wat is nodig om vertrouwen te winnen als adviseur? Welke vaardigheden zijn hierbij doorslaggevend en hoe verhoudt zich dat tot bijvoorbeeld persoonlijke gedragsstijlen, (klant)interactie en (klant)communicatie.

Educatieaanbod

Vanuit het nieuwe beleidsplan zal NOAB een breed scala aan nieuwe educatie aanbieden dat gericht is op de transitie en nieuwe rol van het kantoor. Uiteraard blijft NOAB ook de vaktechnische opleidingen aanbieden.

Kijk voor het gehele educatieaanbod op www.noab.nl/educatie.


Ga naar het nieuwsoverzicht

Terug