UPDATE: NOAB publiceert gratis PEB-rekentool voor accountancybranche

Laatst gewijzigd op: 06-10-2016

pensioen_in_eigen_beheer.jpgOp 1 juli 2016 heeft staatssecretaris Wiebes aangekondigd op welke wijze het pensioen afgestempeld en vervolgens fiscaal aantrekkelijk afgekocht kan worden. Het alternatief voor afkoop is het aanhouden van een eenvoudige oudedagsvoorziening in eigen beheer (het OSEB), waarbij verdere opbouw niet meer wordt toegestaan.

De DGA zal een keuze moeten maken. Maar wat zijn de gevolgen van die keuze? En kan hij/zij die keuze alleen maken, of  kan de (ex) partner dwars gaan liggen? En vooral: hoe kunt u de DGA hierin bijstaan? 

Om adviseurs van DGA's te ondersteunen bij het keuzeproces, heeft NOAB in samenwerking met NOAB Adviesgroeplid Marree & Van Uunen een gratis rekentool gepubliceerd. Deze rekentool wordt, inclusief een uitgebreide toelichting, beschikbaar gesteld aan de gehele accountancybranche. 
 

button_download_noab_rekentool_peb.png

Let op: dit betreft de GEACTUALISEERDE versie (V3),
waarin de nieuwe ontwikkelingen van Prinsjesdag zijn meegenomen
.

Leer de tool te gebruiken 
Om de rekentool op de juiste wijze te gebruiken en om een gedegen advies uit te brengen aan uw klant, is het uiterst belangrijk om goed beslagen ten ijs te komen en kennis op te doen van deze materie. Dat kan door de dagcursus Afkoop of omzetting Pensioen Eigen Beheer en oudedagsvoorzieningen DGA te volgen. In deze cursus wordt dit onderwerp diepgaand behandeld, en worden alle ins en outs van de rekentool gedemonstreerd en geoefend. 

  • Waar & wanneer: data en locaties staan op de cursuspagina.  
  • Ledenprijs: € 195,00 excl. btw.  
  • Niet-leden betalen een meerprijs van 25%.  
    Neem contact op met het secretariaat via tel. 073 - 614 14 19 of educatie@noab.nl om u in te schrijven.
     

Win advies in bij specialisten 
Bij specifieke kwesties over de afwikkeling van het pensioen in eigen beheer kunt u advies en begeleiding krijgen van de auteurs van de rekentool:

Onno de Groot en Eric van Uunen
Marree & Van Uunen Belastingadviseurs te Oisterwijk.
Tel: 013 - 577 34 81 | 
info@marree-cs.nl | marree-cs.nl 

Marree & Van Uunen is lid van de NOAB Adviesgroep. NOAB-leden kunnen 30 minuten gratis spiegelen en profiteren van een gereduceerd tarief voor advieswerkzaamheden. 
 
Terug