Topsprekers op NOAB Ledendag

Laatst gewijzigd op: 29-09-2016

Ook dit jaar heeft NOAB een sterk programma in petto met inspirerende sprekers over ondernemerschap, veranderen, huidige én toekomstige ontwikkelingen in ICT en ethiek & integriteit.

Daarnaast is er voldoende ruimte om bij te praten met collega-kantoren en te genieten van vermaak en een hapje en drankje. De ledendag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. NOAB-kantoren zijn van harte uitgenodigd!

 

Plenair

 

YURI VAN GEEST: EXPONENTIËLE ORGANISATIES

yuri-van-geest1.jpg

Als opening speaker neemt Yuri van Geest u mee in de wereld van exponentiële organisaties en waarom nieuwe organisaties 10 keer beter, sneller en goedkoper zijn.  Daarnaast schetst hij een beeld van opkomende technologieën die van invloed (gaan) zijn op uw dagelijks leven... en uw business. 

BEN TIGGELAAR: LEIDERSCHAP EN VERANDEREN

ben-tiggelaar.jpg

Als closing speaker spreekt één van de bekendste managementgoeroe's van Nederland tot (en met) u over leiderschap en verandering. "Met Ben Tiggelaar is de connectie van theorie en praktijk echt mogelijk. Niemand weet beter dan hij welke vertaalslag er voor MKB-ondernemers nodig is om tot de kern door te dringen en tot actie over te kunnen gaan." 

 

Parallelsessies  

 

MARCEL SPOELSTRA: VALUE BASED PRICING

marcel_spoelstra.jpgHet kantoor van Spoelstra & Scherer heeft het afgelopen jaar een transitieslag gemaakt van klassieke accountancydiensten naar een proactief advieskantoor. De overgang naar een cloudomgeving heeft impact gehad op het vertrouwde 'uurtje-factuurtje-model'. Dit vroeg om een complete herziening van het dienstenpakket en prijsgrondslag. 

Er wordt niet meer op uurbasis gefactureerd, maar op basis van Value Based Pricing met een prijsopgave en facturatie vooraf, een unicum in Nederland. Marcel staat in deze presentatie stil bij de toepassing van value based pricing in relatie tot uw kantoorstrategie. Hij vertelt ook welke valkuilen u als kantoor tegenkomt tijdens deze transitie. 

Marcel Spoelstra is registeraccountant en partner bij Accountantskantoor Spoelstra & Scherer en is adviseur, spreker en blogger over innovaties zoals Value Based Pricing.

 

MARGREETH KLOPPENBURG: EERLIJK SCOREN

margreeth_kloppenburg_1_cropped.jpgIntegriteit, als in 'het goede doen, ook als niemand meekijkt' klinkt wellicht meer als voer voor filosofen dan voor u als NOAB’er. Maar u en ik, wij hopen dagelijks dat we door onze omgeving integer worden behandeld. Dat bepaalt de kwaliteit van onze samenleving. De laatste jaren is er, na de nodige misstanden die u ongetwijfeld heeft gevolgd, meer aandacht voor de integriteit van het zakendoen. Wat betekent dat voor u als financiële professional?  

In deze interactieve sessie kijken we hoe u ‘integriteit als basiskenmerk van uw handelen’ veel meer kunt gaan zien als belangrijk selling point. Vanuit de overtuiging dat u juist door integer te handelen, of dat nog meer naar voren te brengen, op de korte en op de langere termijn, eerlijk scoort. 'Being ethical is good business.'

Margreeth Kloppenburg is inhoudelijk expert en spreker over professionele normen in de zakelijke dienstverlening. Zij houdt van interactie op het scherpst van de snede met humor en Groningse nuchterheid. 

 

TONY DE BREE: FINTECH, KLANTDENKEN EN ONDERNEMERSCHAP 

Tony de BreeIn deze parallelsessie laat Tony de Bree u op basis van zijn eigen ervaring en zijn Fintech-opleiding in de VS zien wat u kunt leren van de beste voorbeelden uit de FinTech-industrie. Welke succesverhalen zijn schaalbaar naar uw kantoor? En welke impact heeft FinTech op bestaande businessmodellen van NOAB-kantoren?

Van daaruit spreekt hij ook over klantdenken (hoe kom ik van 'boekhouding centraal' naar 'klant centraal') en het centraal stellen van ondernemerschap om toekomstbestendig te zijn in een veranderende omgeving.

Tony de Bree is ex-bankier, auteur en adviseur van corporates, FintTechbedrijven en startups. Hij is gespecialiseerd in ondernemerschap, trendwatching, business strategie, klant- en medewerkerbeleving, nieuwe verdienmodellen en radicale innovatie.

 

FOU-KHAN TSANG: EN WAT DOEN WE MORGEN…..

fou-khan_tsang_1_cropped.jpgDe ochtend na de ledendag komt u vol inspiratie weer op kantoor. Op het snijvlak van ICT en uw kantoorpraktijk zijn quick wins te behalen. Maar waar begint u? Hoe zet u al die nieuwe ontwikkelingen en hypes om naar concrete acties op uw kantoor? Bij welke trends en ontwikkelingen kunt u makkelijk aan boord springen? En uw medewerkers reageren ook weer zo lauw en wijzen u op de grote stapel met werk die op uw bureau ligt en gisteren niet is verdwenen....  

Fou-Khan Tsang neemt u bij de hand om een plan voor morgen te maken en wijst u op de valkuilen die ieder (ICT-)project in zich heeft. Een down-to-earth sessie over kansen zien, keuzes maken en doorpakken.

Fou-Khan Tsang is al 25 jaar actief op het raakvlak van strategie, ICT en accountancy. Hij is voorzitter van Alfa Accountants en Adviseurs en daarnaast onder andere betrokken bij SRA, VLB, Edi-Circle en Accountancyvanmorgen.

 

Waar & Wanneer

De NOAB Ledendag is gepland op woensdag 9 november 2016 van 11.00 t/m 20.00 uur in de Heerlickheijd van Ermelo. NOAB-kantoren hebben gratis toegang en krijgen PE-punten toegekend.

Interesse?

De jaarlijkse ledendag is één van de vele voordelen van het NOAB-lidmaatschap. Lees er hier meer over, of neem contact op voor een kennismaking.

 

 

Terug