Praktijknotitie fiscaal: Oudedagsverplichting in detail

Laatst gewijzigd op: 24-08-2017

NOAB ondersteunt haar leden op vaktechnisch gebied met een helpdesk en adviesgroep, maar ook met regelmatige kennisvragen en praktijknotities. Denk hierbij aan praktische uitleg van jurisprudentie, stappenplannen, klantbrieven en white papers.

pensioen_in_eigen_beheer_en_oudedagsverplichting.jpgSinds 1 april 2017 heeft de DGA de mogelijkheid om zijn Pensioen in Eigen Beheer met een fiscaal aantrekkelijke korting af te kopen, of om te zetten in een oudedagsverplichting. Inmiddels zijn er al vele DGA’s die van deze regeling gebruik gemaakt hebben. Bij dat proces zijn diverse praktische vragen opgekomen. Daarbij speelt het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de Belastingdienst een belangrijke rol. Deze praktijknotitie gaat in op de praktische aandachtspunten van de oudedagsverplichting.

button_download_deze_praktijknotitie.png

Voordelen lidmaatschap 
Meer weten over de voordelen van het NOAB-lidmaatschap? Lees dan verder op 7 redenen om NOAB-lid te worden of neem contact op ons op via tel. 073 - 614 14 19 of welkom@noab.nl. Wij maken graag vrijblijvend met u kennis. 
 

Terug