NOAB sluit zich aan bij Holland FinTech

Laatst gewijzigd op: 20-09-2017

holland-fintech-logo-groot.png

Holland FinTech is een platform waarop meer dan 325 FinTech-bedrijven zijn aangesloten. Het doel: een gezondere en transparantere financiële sector, betere toegang tot en kennis van financiële diensten voor consumenten en bedrijven. Holland FinTech faciliteert samenwerking tussen zowel gevestigde partijen als nieuwkomers, om een versnelling van toegang tot de laatste oplossingen te creëren.  

NOAB dicht op FinTech-ontwikkelingen  
ICT en FinTech zijn speerpunten in het beleid van NOAB. Door zich aan te sluiten bij Holland FinTech heeft NOAB toegang tot een grote (inter)nationale klankbordgroep, praktijkvoorbeelden en businessmodellen rondom FinTech in allerlei sectoren en actueel FinTech nieuws. Hiermee zit NOAB dichtbij het vuur als het gaat om FinTech-ontwikkelingen in het bedrijfsleven, en de vertaling naar de accountancysector, met als doel de belangen te behartigen voor NOAB-kantoren.

FinTech op NOAB Ledendag 
willem_vermeend2.pngFinTech-ambassadeur Willem Vermeend is keynote speaker op de ledendag. Als speciale afgezant vormt hij de schakel tussen FinTech, overheid, bedrijfsleven en toezichthouders. Hij schets een beeld van de nieuwste FinTech-ontwikkelingen waar Nederland mee te maken krijgt en hoe u daar voordeel uit haalt.

Ook Don Ginsel, oprichter van Holland FinTech, is aanwezig op de ledendag. In twee sessies gaat hij in op de dynamiek van de FinTech-ontwikkelingen in de financiële waardeketen, waar de accountancybranche een essentieel onderdeel van uitmaakt.  

Blockchain 
Ook blokchain komt aan de orde: Marloes Pomp begeleidt 25 blockchainpilots bij de Rijksoverheid en belicht de praktische inzetbaarheid van blockchain in diverse branches. Zij legt de basics uit en geeft praktijkvoorbeelden. Ten slotte wordt een vertaalslag naar de branche en uw kantoor gemaakt: wat kan blockchain betekenen voor de acccountancy?

Lees meer: Programma NOAB-ledendag bekend: FinTech en soft skills
 


Terug