NOAB lanceert Wwft-scan

Laatst gewijzigd op: 24-09-2018

Gratis scan om Wwft-compliance voor uw kantoor in beeld te krijgen

’s-Hertogenbosch, 20 september 2018

logo_noab_wwftscan.png

De Wwft-scan van NOAB helpt kantoren om snel een beeld te krijgen van de mate waarin zij voldoen aan de Wwft. Het resultaat van de scan geeft direct inzicht in wat een kantoor nog moet doen, om aan de aangescherpte wetgeving te voldoen. De scan is gratis, anoniem, snel en beschikbaar voor elk administratiekantoor, belastingadvieskantoor of accountantskantoor.

 

De Wwft is aangescherpt en dat gaat gevolgen hebben voor alle kantoren. Er komen in 2018 nog extra administratieve lasten aan. Onder andere het cliëntonderzoek zal voor alle cliënten opnieuw moeten worden gedaan. Volgens de minister van Financiën gaat dat twee uur per dossier kosten.

 

Met de Wwft-scan kan een gebruiker in 5 tot 10 minuten inzicht krijgen in de mate waarin het kantoor voldoet aan de Wwft.

 

Aan de slag 
Aan het eind van de scan krijgt de gebruiker per onderdeel een score en een aantal handige aanbevelingen. Zo kan het kantoor direct aan de slag met verbeteringen. NOAB-kantoren kunnen daarbij gebruik maken van het NOAB Kwaliteitssysteem en een Wwft-dossier op de NOAB-website.

Bureau Financieel Toezicht

De vragen uit de NOAB Wwft-scan zijn door de toezichthoudende instantie, het Bureau Financieel Toezicht, gecontroleerd en goed bevonden. Binnen enkele weken verwacht het Bureau een nieuwe leidraad te publiceren voor accountants- en administratiekantoren.

Anoniem 
De ingevoerde gegevens zijn anoniem en worden vernietigd. De scan is bedoeld om kantoren een beeld te geven van de mate waarin zij voldoen aan de Wwft en het invullen duurt 5 tot 10 minuten.

U vindt de Wwft-scan op www.wwftscan.nl

 


Ga naar het nieuwsoverzicht

Terug