NOAB lanceert Bewustkantoor.nl

Laatst gewijzigd op: 03-01-2018

’s-Hertogenbosch, 7 december 2017

Privacy, de wet Datalekken en de AVG zijn ‘on top of mind’ in de branche: bijna elk kantoor moet stappen nemen om de zaken op orde te krijgen en aan de wetgeving te voldoen. Informatiebeveiliging is daarbij een belangrijk middel. Daarom lanceert NOAB de website Bewustkantoor.nl, waar administratiekantoren, belastingadviseurs en accountants in 5 - 10 minuten een beeld krijgen van hoe het is gesteld met de informatiebeveiliging op hun kantoor. NOAB stelt de website voor de gehele branche beschikbaar.

logo-macbook-bewustkantoor.jpg

Belang

NOAB vindt het belangrijk dat de scan voor iedereen toegankelijk is.  Het gaat om ingewikkelde materie met – mogelijk – verstrekkende  gevolgen als een kantoor niet aan de nieuwe regels voldoet. En vaak moeten er behoorlijk wat maatregelen worden getroffen. Bewustkantoor.nl biedt richtlijnen om met verschillende aspecten van informatiebeveiliging aan de slag te gaan. En het dient als wake-up call: waar sta ik nu.

Tips

De vragen van de scan zijn verdeeld in drie categorieën: organisatie, techniek en mens. Na het voltooien van de scan ziet de bezoeker per categorie de score van het huidige niveau van informatiebeveiliging op het kantoor en praktische tips om dat niveau te verbeteren.

Meer ondersteuning

Voor NOAB-kantoren is er extra ondersteuning in de vorm van gratis discussiebijeenkomsten onder leiding van specialisten en een uitgebreide praktijknotitie. In het verlengde van informatiebeveiliging liggen datalekken en privacy: NOAB stelt haar leden daarvoor een toolkit ter beschikking. Ook kunnen NOAB-kantoren ondersteuning krijgen door gespecialiseerde consultants. Daarnaast is het voor NOAB-kantoren verplicht een cursus over de Meldplicht Datalekken & de Wet Bescherming Persoonsgegevens te volgen, om zo voorbereid te zijn op de nieuwe wetten en regels.

Meer informatie over NOAB

Maak kennis met NOAB op https://www.noab.nl/7-redenen-om-noab-lid-te-worden

Terug