NOAB doet vergelijkend onderzoek Wwft-software voor leden​​​​​​​

Laatst gewijzigd op: 07-01-2021

NOAB-leden worden regelmatig benaderd door softwareleveranciers die pretenderen een oplossing te bieden voor de administratieve verplichtingen die de Wwft met zich meebrengt. NOAB-leden vroegen NOAB om hulp bij het maken van een keuze. In de markt was er nog geen vergelijkend onderzoek voorhanden daarom heeft NOAB deze in samenwerking met Full Finance Consultants zelf uitgevoerd.

Het onderzoek is primair uitgevoerd voor administratie- en belastingkantoren en schetst een overzicht van de diverse aanbieders van software die het voldoen aan de Wwft-verplichtingen ondersteunen. Daarnaast brengt het onderzoek vooral de functionele verschillen tussen de diverse softwaretoepassingen in kaart. Zo is er gekeken naar onderdelen zoals cliëntonderzoek, cliëntdossier, monitoring en overige vragen zoals prijs, koppelingen en exit-regelingen.  

De softwareleveranciers kregen de gelegenheid hun toepassing toe te lichten en te demonstreren. Uit het vergelijkend onderzoek volgt geen conclusie met de “beste” leverancier. De verschillen zijn daarvoor te groot. De keuze van het kantoor voor één van de leveranciers zal sterk afhangen van de wensen en eisen. Het rapport helpt vooral bij het objectiveren van de functionaliteiten van de verschillende softwareoplossingen. Hiermee worden kantoren geholpen in het keuzeproces naar een applicatie ter ondersteuning van de uitvoering van de Wwft.


Ga naar het nieuwsoverzicht

Terug