NOAB brengt fiscale software en migratiemogelijkheden compleet in kaart voor leden

Laatst gewijzigd op: 10-09-2015

’s-Hertogenbosch, 27 augustus 2015

noab_pictogram_nieuws_alt_white.jpgRecent maakten twee softwareleveranciers bekend dat bepaalde fiscale pakketten niet zouden worden doorontwikkeld voor aangiftejaar 2015. Dit betrof SDU Belasting Office (SBO) en Unit4 Fiscaal. Deze besluiten veroorzaakte veel onrust in de branche, waarbij de belangrijkste vragen waren: Wat zijn de alternatieven? Naar welk pakket kan ik mijn data migreren? Wat zijn de gevolgen en kosten?  

NOAB heeft inmiddels gesprekken gevoerd met Elsevier, Kluwer, AFAS en Unit4. Dit heeft geleid tot een verlenging van Unit4 Fiscaal met één jaar. Ook is er contact geweest met SDU over de beslissing om SDU Belasting Office (SBO) voor het fiscale jaar 2015 niet verder te ontwikkelen, maar helaas wordt SBO niet verlengd. NOAB betreurt deze beslissing zeer, omdat SDU een groot aantal zeer tevreden gebruikers heeft onder de NOAB-achterban.

MIGRATIEMOGELIJKHEDEN IN KAART  

Om de overstapmogelijkheden voor NOAB-leden in kaart te brengen, is bij alle partijen nagevraagd welke kosten er worden berekend bij een migratie naar een ander pakket. Daarbij zijn ook alle functionaliteiten van de diverse pakketten geïnventariseerd. Hieruit is een zeer uitgebreid overzicht gekomen. NOAB-leden kunnen hierin per fiscaal pakket zien wat hun overstapmogelijkheden zijn en welke functionaliteiten men krijgt tegen welke kosten. 

Tip: kies cloud 

Bij de leveranciers die nu zowel een lokale als een cloudoplossing aanbieden, kunt u direct kiezen voor de cloudvariant. De cloudoplossingen zijn thans nog niet volledig ontwikkeld met dezelfde functionaliteiten en gebruikersgemak als de lokale varianten, maar eind 2015 zullen alle pakketten dusdanig zijn doorontwikkeld dat ze niet meer onderdoen voor de lokale varianten. Bij sommige leveranciers zullen ze zelfs meer mogelijkheden bieden. 

LIVE DEMODAG 

Verder is NOAB van plan om in de komende maanden een bijeenkomst voor haar leden te organiseren, waar de fiscale softwareleveranciers uitgenodigd worden om live de (conversie-)mogelijkheden van hun software te laten zien. 

Download voor leden

NOAB-leden kunnen de Vergelijking fiscale pakketten fiscaal jaar 2015 kosteloos downloaden via het besloten gedeelte van de NOAB-website.

 
Terug