Automatisering bij Jennen: ‘Leuke klussen blijven doen met een klein team’

Laatst gewijzigd op: 19-04-2018

NOAB-kantoor Jennen Advies in Top 15 Exact Cloud Award 

noab_-_jennen_-_1025x512_-_twitter.png

De top 15 voor de Exact Cloud Award is bekend: 15 administratie- en accountantskantoren die zodanig innovatief aan de weg timmeren dat zij op de shortlist zijn gekomen. Opvallend: de administratiekantoren zijn in de meerderheid met 10 van de 15 genomineerden. Haalt de boekhouder de accountant in op het gebied van innovatie? Pim Jennen, eigenaar van NOAB-kantoor Jennen Advies, vertelt over zijn aanpak.

Waarom aangemeld? 
“Dit is het tweede jaar dat we meedoen. Vorig jaar hadden onze klanten ons genomineerd.” Dat kwam als een prettige verrassing. “We zijn er dus eigenlijk ingerold. Maar we merkten dat we veel exposure kregen. Daardoor hebben we twee nieuwe collega’s uit de subtop van de accountancykantoren erbij gekregen. Die waren op zoek naar een kantoor als het onze."

Leuke klussen 
En dat wil zeggen: een kantoor zonder vaste werktijden of jasje-dasje, ondanks een aantal grotere klanten. En met een hoge mate van automatisering. Jennen: “Daardoor kunnen we met een klein team van vijf man de leuke klussen blijven doen. Het standaardwerk is door automatisering een commodity geworden dat we veel beter uit kunnen smeren. De pieken in de kwartalen zijn bijvoorbeeld veel lager en we besteden lonen en samenstellen uit. We bieden klanten real time inzichten in de cijfers en we helpen ze bij de automatisering. Dat is ons specialisme geworden: de automatisering bij de klant optimaliseren.”

Koppelen, koppelen, koppelen…. 
Jennen koppelt waar hij kan: “Alles wat we kunnen automatiseren, doen we ook. Voor kostenbesparing en om toekomstproof te zijn. Een voorbeeld daarvan is een grote retailklant: “Daarbij worden elke zondagochtend de omzetten rechtstreeks vanaf de kassa’s in de administratie geschoten.” Daarnaast is er een koppeling met financiers: na het indienen van de digitale aanvraag, rechtstreeks vanuit het systeem, wordt er snel bepaald én snel betaald. “Dat werkt heel goed: binnen 48u staat het geld op de rekening. Daar hebben we al heel wat klanten blij mee gemaakt” vertelt Jennen.

NOAB-keurmerk
Jennen werd NOAB-lid in 2011. Zelf zegt hij daarover: “De kwaliteitsborging was de belangrijkste reden om NOAB-lid te worden. En we krijgen veel informatie en dienstverlening, en er wordt initiatief genomen. Dat vind ik goed.”

Kantoor Jennen heeft het NOAB-keurmerk verdiend: NOAB-kantoren worden periodiek opnieuw helemaal gekwalificeerd. Een lid van de kwalificatiecommissie was bij de laatste keuring duidelijk: “Een prima kantoor en sieraad voor de branche.”

Stem nu! 
De top 15 is de eerste stap naar mogelijke winst van een Cloud Award. De top 6 wordt mede bepaald door de stemronde. Wie van de genomineerden heeft de 6e Exact Cloud Award volgens u dubbel en dwars verdiend? Stemmen kan tot 22 juni via: www.cloudaward.nl.
 

button_stem-nu-op-uw-favoriet.png

Over de Exact Cloud Award 
Voor de zesde keer organiseert Exact de Cloud Award. Dit is de verkiezing voor administratie- en accountantskantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar een hoger niveau hebben gebracht. Meedoen op zich zorgt volgens deelnemers van vorige edities voor mooie inzichten en focus. Namens NOAB maakt Perry Telle deel uit van de vijfkoppige jury, die bestaat uit deskundigen uit de branche.


Terug