Accountancybeurs.nl brengt kopers en verkopers sneller bij elkaar

Laatst gewijzigd op: 01-08-2016

Persbericht Accountancybeurs.nl

Vught, 1 augustus 2016

banner-accountancybeurs-groot.pngHet nieuwe platform Accountancybeurs.nl staat live. Deze overnamesite faciliteert op laagdrempelige wijze de aan- en verkoop van kantoren in de accountancybranche. Het vinden van de juiste koper of verkoper is een traject dat doorgaans een lange adem vergt, en gepaard gaat met de nodige kosten en onzekerheid. Accountancybeurs.nl maakt deze zoektocht naar een geschikte koper of verkoper een stuk sneller en gemakkelijker.

Stephan Burg AA, gespecialiseerd in overname- en verkooptrajecten en initiatiefnemer van Accountancybeurs.nl: “Stel dat u binnen nu en vijf jaar uw kantoor wilt verkopen. Of u bent op zoek naar een geschikt kantoor dat u wilt overnemen om uw regionale positie te verstevigen. Wilt u via de traditionele kanalen aan de benodigde informatie komen, dan bent u daar gewoon erg veel tijd aan kwijt. Bovendien is de informatie die u uiteindelijk krijgt, niet altijd up-to-date en compleet. Daarom geloof ik in bestaansrecht voor een handige, laagdrempelige overnamesite waar kantoren hun verkoopwensen kenbaar kunnen maken.” Kantooreigenaren die hun kantoor willen verkopen, mogen kosteloos ‒ en geanonimiseerd – hun kantoorprofiel plaatsen op Accountancybeurs.nl. Daarbij worden zij desgewenst professioneel begeleid en kunnen zij ook schakelen met overnamespecialisten die gelieerd zijn aan het nieuwe platform.

Steeds krachtiger platform

Accountants-, administratie- en advieskantoren halen het meeste voordeel uit Accountancybeurs.nl wanneer zoveel mogelijk kantoren hun kantoorprofiel invullen. Stephan Burg: “Elk profiel dat erbij komt, maakt dit platform krachtiger. Daarom willen we ook geen hoge financiële barricades voor partijen opwerpen. Van potentiële kopers vragen we wel een bijdrage, maar die is echt bescheiden. Zij kunnen daarvoor de aangeleverde profielen gedetailleerd bekijken en ter plekke contact opnemen met de verkoper of intermediair. Daarbij mogen zij te allen tijde vertrouwen op onze actuele, goed onderhouden database.” Met de landelijke koepelorganisatie NOAB is er inmiddels een samenwerking gestart. Mogelijk zullen andere koepels nog volgen. De reacties in de markt zijn tot op heden zeer positief. Zie voor meer informatie: www.accountancybeurs.nl.

 

Terug