Hoe word ik lid?

Laatst gewijzigd op: 04-02-2020

lid_worden.pngHeeft u een administratie- en belastingadvieskantoor en bent u ervan overtuigd dat kwaliteit de basis is van uw dienstverlening, dan kunt u de stap maken om u aan te sluiten bij NOAB. U bent dan in goed gezelschap.

Kwalificatie

Uw aansluiting bij NOAB dient een weloverwogen stap te zijn in uw bedrijfsvoering. We stellen strikte eisen voor toetreding. Zo zal uw kantoor bezocht worden door onafhankelijke reviewers die toetsen of uw dienstverlening voldoet aan de wet en onze eisen verwoord in de reglementen. De kwalificatiecommissie zal naar aanleiding van het rapport van de reviewer beoordelen of u wordt toegelaten tot het lidmaatschap. 

Naast het onderzoek zijn er ook een aantal formele vereisten die van belang zijn.   

Reglementen

NOAB stelt hoge eisen aan haar leden, zodat het NOAB-lidmaatschap een keurmerk van kwaliteit is. De regels waaraan NOAB-leden zich moeten houden vindt u op de pagina reglementen. De gedrags- en beroepsregels, het voorschrift kwateitsbeheersing en het pe-regement zijn hier van belang.

DIPLOMA'S

NOAB stelt eisen aan het kennisniveau. Het toetredingsniveau is relatief laag met M.B.A.-niveau voor het administratieve - én Praktijkdiploma Belastingrecht voor het fiscale gedeelte. In de praktijk zult u op een hoger kennisniveau dienen te handelen wilt u aan alle toelatingseisen kunnen voldoenWilt u weten of uw genoten opleiding(en) voldoen voor vrijstelling? Neem dan contact op via welkom@noab.nl.

Indien u nog niet over de vereiste opleiding beschikt, dan kunt u bij ons cursussen volgen en/of rechtstreeks examen doen. U vindt hier twee voorbeelden van dergelijke examens: 
Examen Accountancy Praktijk voor Gevorderen en Examen Fiscale Praktijk voor Gevorderden.

VOG (VERKLARING OMTRENT GEDRAG)

Kantoren die lid willen worden dienen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen van de kantoorhouder, vennoten en directie.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

U dient een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

aanmelding.jpgLidmaatschap aanvragen

Bent u van mening dat u zonder meer aan de kwaliteitsnormen van NOAB kunt voldoen en wilt u met uw kantoor meteen deze stap maken, dan kunt u het aanmeldingsformulier downloaden en naar ons zenden. Maar ook als u nog niet op alle fronten zover bent kunt u zich al aanmelden. U wordt dan aspirant en u heeft daardoor toegang tot alle dienstverlening waardoor u zich beter kunt voorbereiden. En lukt het niet om de eerste keer te kwalificeren, geen zorg, u krijgt meerdere kansen zonder oplopende kosten.

Aanvraagformulier NOAB lidmaatschap

Informatie of kennismaken

Wilt u eerst meer informatie of een vrijblijvend persoonlijk gesprek om het lidmaatschap toe te lichten? Neem dan contact op met Ellen van der Laan of Sabine Hurkens via tel. 073 - 614 14 19 of welkom@noab.nl.  

Terug