Hoe word ik lid?

Laatst gewijzigd op: 03-01-2022

join.jpgHeeft u een administratie- en belastingadvieskantoor en bent u ervan overtuigd dat kwaliteit de basis is van uw dienstverlening, dan kunt u de stap maken om u aan te sluiten bij NOAB. U bent dan in goed gezelschap.

Kwalificatie

Uw aansluiting bij NOAB dient een weloverwogen stap te zijn in uw bedrijfsvoering. We stellen strikte eisen voor toetreding. Zo zal uw kantoor bezocht worden door onafhankelijke reviewers die toetsen of uw dienstverlening voldoet aan de wet en onze eisen verwoord in de reglementen. De kwalificatiecommissie zal naar aanleiding van het rapport van de reviewer beoordelen of u wordt toegelaten tot het lidmaatschap. 

Naast het onderzoek zijn er ook een aantal formele vereisten die van belang zijn.   

Reglementen

NOAB stelt hoge eisen aan haar leden, zodat het NOAB-lidmaatschap een keurmerk van kwaliteit is. De regels waaraan NOAB-leden zich moeten houden vindt u op de pagina reglementen. De gedrags- en beroepsregels, het voorschrift kwaliteitsbeheersing en het pe-reglement zijn hier van belang.

DIPLOMA'S

NOAB stelt eisen aan het kennisniveau. Het toetredingsniveau is relatief laag met M.B.A.-niveau voor het administratieve - én Praktijkdiploma Belastingrecht voor het fiscale gedeelte. In de praktijk zult u op een hoger kennisniveau dienen te handelen wilt u aan alle toelatingseisen kunnen voldoenWilt u weten of uw genoten opleiding(en) voldoen voor vrijstelling? Neem dan contact op via welkom@noab.nl.

Indien u nog niet over de vereiste opleiding beschikt, dan kunt u bij ons cursussen volgen en/of rechtstreeks examen doen. U vindt hier twee voorbeelden van dergelijke examens: 
Examen Accountancy Praktijk voor Gevorderen en Examen Fiscale Praktijk voor Gevorderden.

VOG (VERKLARING OMTRENT GEDRAG)

Kantoren die lid willen worden dienen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen van de kantoorhouder, vennoten en directie.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

U dient een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

aanmelding.jpgLidmaatschap aanvragen

Wilt u zich direct aanmelden? Wij verwelkomen u uiteraard graag. Download hieronder het aanvraagformulier. Voldoet u (nog) niet aan de NOAB Vereisten voor het lidmaatschap, heeft  u nog vragen, neem dan contact op met Ellen van der Laan of Sabine Hurkens via telnr. 073 - 614 14 19 of mail naar welkom@noab.nl. Meer informatie over de dienstverlening van NOAB nemen zij dan graag met u door. Dit is ook mogelijk via een video call.

Direct toegang tot de dienstverlening
Bij aanmelding, waarin u gebruik maakt van de automatische incasso, wordt u aspirant en heeft u vervolgens direct toegang tot de dienstverlening. NOAB neemt nadien contact op om het proces van kwalificeren samen met u door te nemen. De kosten van de kwalificering en mogelijke her-certificering zitten in de contributie.

Aanvraagformulier NOAB lidmaatschap

 

Informatie of kennismakenafspraak_0.jpg

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend persoonlijk gesprek om het lidmaatschap toe te lichten? Neem dan contact op met Ellen van der Laan of Sabine Hurkens via tel. 073 - 614 14 19 of welkom@noab.nl.  

Terug