Wet DBA (VAR): meer risico voor opdrachtgever

Per 1 mei 2016 wordt de aloude VAR-Verklaring vervangen door de DBA, de Wet Deregulering Arbeidsrelaties. Deze wet brengt een aantal onvermoede risico’s voor opdrachtgevers met zich mee. De opdrachtnemer gaat er echter op vooruit. Wat betekent dit in de praktijk? Noopt de invoering van de DBA tot onmiddellijke actie, of kunt u nog even rustig achterover leunen?

 

Terug

Klik op een datum hierboven om in te schrijven. Tijden: 14.00 - 16.00 uur

Kortom, genoeg stof om over na te denken. Fiscaal-jurist Heleen Elbert brengt u op een heldere en praktische wijze op de hoogte van de laatste stand van zaken op dit gebied. Wat kunt u zelf doen om de risico’s voor uw klant te beperken? Hebt u wat aan de modelovereenkomsten of kunt u deze beter niet gebruiken? Wat zijn de verrassende voordelen voor de opdrachtnemer? Wat brengt de overgangsregeling? Uiteraard staan we uitgebreid stil bij de soms ingrijpende wijzigingen die men voor onze klant in petto heeft.

Onderwerpen

  • Wat houdt de Wet DBA in? Verschillen ten opzichte van de VAR
  • Wat zijn de voor- en nadelen van de Wet DBA voor uw cliënten?
  • De keuze tussen modelovereenkomst, vooroverleg en eigen overeenkomsten
  • Laat geen geld liggen! De voordelen voor de opdrachtnemer
  • Hoe liggen de aansprakelijkheidsrisico’s?
  • Hoe beoordeelt u zelf de (arbeids-)relatie?

Doelgroep

Deze educatiebijeenkomst is gericht op zelfstandig werkende assistenten, adviseurs en kantoorhouders die cliënten in hun portefeuille hebben die gebruik maken van een VAR-verklaring. Wilt u zeker weten dat u geen kansen laat liggen of geen risico’s over het hoofd ziet? Wilt u uw cliënt voor kunnen bereiden op de aangekondigde wijzigingen en wilt u sterker staan in uw discussie met de inspecteur? Dan is deze cursus echt iets voor u.

Docent

mr. Heleen Elbert is fiscaal-jurist. Zij is oud-belastinginspecteur en heeft als belastingadviseur bij diverse kantoren gewerkt. Sinds 2010 is zij werkzaam als belastingadviseur bij ELBERT Fiscaal.

PE-punten

NOAB 2 
RB 2 fiscaal 
NIRPA 20 kennis

Kosten

De prijs van deze educatiebijeenkomst bedraagt € 99,00 excl. btw.  Bij inschrijving via de website ontvangt u € 5,00 korting per inschrijving.

Voor niet-NOAB-kantoren geldt een meerprijs van 25% op de genoemde prijzen. Neem contact op met het secretariaat via tel. 073 - 614 14 19 of educatie@noab.nl om u in te schrijven.