Online Onderneming verkoopklaar maken

noab_pictogram_klassikaal-01.jpg
Online
noab_pictogram_data-01.jpg
De cursus bestaat uit 2 sessies: Sessie 1: 17 december 2021 
van 10:00 - 12:00 uur
Sessie 2: 17 december 2021
van 13:00 - 15:00 uur
noab_pictogram_euro-01.jpg
NOAB-leden: 105,00 excl. btw
Niet-leden: 131,25 excl. btw
noab_pictogram_docent-01.jpg
Cor Molenaar RA, RV is werkzaam als adviseur Corporate Finance bij Extendum. 
noab_pictogram_pe-01.jpg
NOAB: 4
RB: 4 niet-fiscaal

Deze cursus/opleiding is ook toegankelijk voor niet-leden.

In het kader van de verkoop van de onderneming wordt er doorgaans te laat
en daarmee ook te weinig aandacht besteed aan het optimaliseren van de
onderneming. Dat kan niet alleen leiden tot een (te) lage prijs, maar ook tot
risico’s die de koper zal willen afwentelen op de verkoper. Je zit regelmatig
met je klant aan tafel en kunt daarmee al vroegtijdig dit onderwerp
bespreken.

In de praktijk zie je nog te vaak dat bij verkoop van een onderneming in veel
gevallen deze niet wordt geoptimaliseerd. Het is goed om de onderneming vanuit
een aantal perspectieven te bekijken en een inventarisatie te maken van de
kritische punten. Tijdige aanpassingen kunnen het verkoopproces succesvol doen
verlopen. Aandachtspunten in dit proces zijn met name het bereiken van de
doelstellingen van de verkoper en het minimaliseren van het risico bij een
boekenonderzoek.

Onderwerpen

  • keuzes en doelstellingen van ‘verkoop klaar maken’
  • soort transactie
  • personeel en verkoop
  • intercompany relaties
  • financieringsstructuur
  • overeenkomsten
  • fiscale structuur voor en na de transactie

 

Zorg dat je goed voorbereid bent
Lees voordat je een online cursus gaat volgen deze korte handleiding aandachtig door zodat je goed voorbereid de cursus kunt volgen.

Inschrijven NOAB-leden
Klik op een datum om in te schrijven.
 

Terug

Let op deze cursus bestaat uit 2 sessies. Je schrijft je in op bovenstaande startdatum.


Geen NOAB-lid, wel deze cursus volgen?
Klik dan hier om het inschrijfformulier in te vullen.