Financiële Planning (FFP)

noab_pictogram_klassikaal-01.jpg
Klassikaal
noab_pictogram_data-01.jpg
Dag 1: di 10 september
Dag 2: di 1 oktober
Dag 3: di 29 oktober
Dag 4: di 26 november
Dag 5: di 17 december
Dag 6: di 7 januari
Dag 7: di 28 januari
Locatie: Houten
noab_pictogram_tijd-01.jpg
14:00 - 21:00
noab_pictogram_euro-01.jpg
NOAB-leden: € 1.195,00 excl. btw.
Bij de prijs is een warme maaltijd inbegrepen.
noab_pictogram_docent-01.jpg
In samenwerking met Dukers & Baelemans wordt deze opleiding voor NOAB-leden aangeboden.
noab_pictogram_pe-01.jpg
NOAB 8 
RB 10 fiscaal, 10 niet-fiscaal

Als NOAB-lid kent u de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Voor ondernemers bestaat er geen scheiding tussen zakelijke- en privébelangen. Wensen en doelstellingen in privé hebben gevolgen voor de bedrijfssituatie en andersom. Financiële planning geeft inzicht in hoeverre de doelen van de ondernemer haalbaar zijn.

Als financieel planner zorgt u er niet alleen voor dat de klant een integraal overzicht van zijn financiële situatie krijgt, maar verstrekt u hem ook daadwerkelijk inzicht in wat dit nu precies betekent. Op basis van de doelstellingen en risicobereidheid van de klant zorgt u voor een passend advies waarmee de klant zijn wensen kan realiseren. 
Met financiële planning bent u niet alleen in staat om uw bestaande klanten nog beter te bedienen, maar kunt u ook in gesprek komen met nieuwe rendabele klanten.

Inhoud van de opleiding

Goed aan de slag kunnen gaan met financiële planning betekent allereerst de benodigde theoretische kennis op dit vlak op doen. In de opleiding behandelen we daarom de volgende onderwerpen:

Dag 1: Generieke leerdoelen financieel

Dag 2: Life events: samenwonen/trouwen/scheiden en overlijden

Dag 3: Life events: overlijden en kinderen/vermogensoverdracht

Dag 4: Life events: fiscaliteit en juridische aspecten eigen woning en                              kapitaalverzekeringen

Dag 5: Life events: sociale zekerheid, pensioen en lijfrente

Dag 6: Life events: starten/groei/krimpen onderneming en verandering rechtsvorm

Dag 7: Life events: overname/staken/fusie

De FFP-opleiding is opgezet conform het examentraject van de FFP. Door het volgen van deze dagen en het maken van het benodigde huiswerk via de syllabi en de digitale leeromgeving bent u in staat om het theorie-examen van de FFP met goed gevolg af te leggen.  

We kiezen hierbij een praktische insteek, waarbij we de stof zoveel mogelijk via praktijkcasuïstiek en voorbeelden uitwerken.

Doelgroep en niveau

Als NOAB-lid beschikt u al over de basiskennis en vaardigheden om een goed financieel plan te maken. Toch vergt het op een aantal onderdelen nog specifieke kennis om financiële planning toe te kunnen passen. Deze opleiding is op HBO+ niveau. De studiebelasting is gemiddeld 210 uur voor de opleiding.

Inbegrepen materiaal

Alle benodigde syllabi, diagnostische toetsen bij de syllabi, unieke examenoefensite met meerkeuzenvragen en 6 maanden gratis Private Wealth Navigator (PWN).

Wat heeft u nodig?

Voor het volgen van de opleiding en het maken van de theorie-examens is het belangrijk dat u over de volgende zaken beschikt: Wettenbundel ‘Wetteksten Financiële Dienstverlening’, financiële calculator, Fiscaal Memo en Kleine gids. Dit kunt u los bij Dukers & Baelemans bestellen.

Gecertificeerd Financieel planner (FFP) worden?

Wilt u lid worden van de Federatie Financiële planning, dan bent u met deze opleiding goed voorbereid voor het theorie-examen van de Federatie. Wilt u in het register worden opgenomen, dan dient u naast het theorie-examen ook een assessment met goed gevolg af te ronden. Hiervoor biedt Dukers & Baelemans separaat een assessmenttraining aan.

Lees het persbericht 'NOAB biedt verkorte FFP-opleiding aan voor leden'.

Inschrijven NOAB-leden
Klik op een datum om in te schrijven.
 
Terug