Accountancypraktijk voor beginners

noab_pictogram_klassikaal-01.jpg
Klassikaal
noab_pictogram_data-01.jpg
Module 1:
do 21 september Soesterberg
Module 2:
do 28 september Soesterberg
Module 3:
do 5 oktober Soesterberg
Module 4:
do 12 oktober Soesterberg
Examen:
di 31 oktober Soesterberg
noab_pictogram_tijd-01.jpg
14:00 - 20:00
Examen 14:00 - 17:00
noab_pictogram_euro-01.jpg
890,00 excl. btw. 
Bij de prijs is een warme maaltijd op cursusdagen inbegrepen. 
noab_pictogram_docent-01.jpg
Cor Molenaar RA RV, adviseur bij Extendum, is als assistent accountant begonnen en heeft de opleiding tot accountant gevolgd. Hij kent de facetten van het beroep, van het uitwerken van administraties tot en met de controle van jaarrekeningen. Ook heeft hij ervaring met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). 
noab_pictogram_pe-01.jpg
NOAB 8
NIRPA 285 kennis

Heeft u beginnende assistenten in dienst, voor wie verdere verdieping van theorie en praktijk gewenst is? Dan biedt de educatiebijeenkomst Accountancy praktijk voor beginners een goede oplossing.

Als dienstverlener hebben we te maken met tal van veranderingen waarop we moeten anticiperen: veranderingen in behoeften en verwachtingen van klanten, veranderingen in wetgeving en verdergaande digitalisering. En de klant let ook steeds meer op de kosten van zijn administratiekantoor. Dit leidt ertoe dat het verzorgen van de boekhouding steeds efficiënter moet gebeuren, met behoud van de gewenste kwaliteit. De kennis en vaardigheden van beginnende assistenten worden daarin steeds belangrijker. Wat kunt u verwachten?

Doelgroep
De educatiebijeenkomst Accountancy praktijk voor beginners is bestemd voor medewerk(st)ers van administratie- en accountantskantoren met (zeer) weinig ervaring in het boekhouden die zich dagelijks gaan bezighouden met financiële administraties van cliënten, waarbij gedacht moet worden aan beginnende assistenten met of studerend voor praktijkdiploma boekhouden.

Module 1 en 2
In module een en twee besteden we aandacht aan de theorie, waarbij we de theorie direct verduidelijken aan de hand van praktijkvoorbeelden en casussen. Waarom voeren we een boekhouding, hoe zetten we een boekhouding op, aan welke eisen dient een boekhouding te voldoen, wat zijn kritische aandachtspunten bij het boeken (bijvoorbeeld fiscaliteit), wat zijn de do’s and dont’s, hoe kunnen we foutieve boekingen voorkomen, hoe maken we voor ons zelf en onze klanten duidelijk leesbare aantekeningen, op welke wijze kunnen we het beste communiceren met onze klanten. Immers: als we de kwaliteit van de primaire vastlegging verbeteren, dan verbeteren we daarmee de output van onze werkzaamheden, zal de kwaliteit van de uit-eindelijke dienstverlening verbeteren en kan de tijdsbesteding worden beperkt. 
Wellicht kunnen we de vrijgekomen tijd gebruiken voor basis-advies mogelijkheden, hetgeen weer nieuwe kansen biedt.

Module 3 
In de derde module besteden we aandacht aan het uitwerken van een kolommenbalans (materiële vaste activa, debiteuren, crediteuren, transitoria). In module 3 kijken we ook terug op wat cursisten de eerste twee modules hebben geleerd en bieden we de cursisten de mogelijkheid om vragen/problemen uit hun dagelijkse praktijk met de mede cursisten te delen. De groep zal gezamenlijk, onder begeleiding van de docent, de vragen/problemen proberen te beantwoorden. Tevens zal in module een examen van voorgaande jaren worden behandeld. Het examen dient ter voorbereiding thuis te worden
uitgewerkt.

Module 4 
In module 4 zal ter voorbereiding op het examen een aantal opgaves worden behandeld. Gezien de ervaring van de educatiebijeenkomst zal hier de gehele module 4 aandacht aan worden besteed.

Accountancy Praktijk voor Gevorderden Najaar 2017
Dit najaar zal ook de cursus Accountancy praktijk voor gevorderden worden gegeven. Deze educatiebijeenkomst is voor medewerkers van administratie- en accountantskantoren die reeds een aantal jaren de financiële administratie voeren
voor cliënten en toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Daarin wordt het traject behandeld dat komt na het uitwerken van de saldibalans: het samenstellen van de jaarrekening. Alle aspecten met betrekking tot de waarderings- en
resultaatbepalingsgrondslagen van de te onderscheiden posten in de jaarrekening komen daarbij aan bod. De overstap van de educatiebijeenkomst Accountancy praktijk voor beginners naar de Accountancy praktijk voor gevorderden is zeer pittig. Veelal is het aan te bevelen om na de educatiebijeenkomst Accountancy praktijk voor beginners eerst een periode gedegen ervaring op te doen in de praktijk.

Inschrijven
NOAB leden: Klik op een datum om in te schrijven. 
Geen NOAB-lid maar wel deze cursus volgen? Dan geldt een meerprijs van 25%. Neem contact op met het secretariaat via tel. 073 - 614 14 19 of educatie@noab.nl om u in te schrijven.
 
Terug