Benchmark Kantoorcijfers

Laatst gewijzigd op: 22-07-2019
Sinds 2011 voert NOAB jaarlijks een benchmark voor MKB-kantoren uit, genaamd Kantoorcijfers. De benchmark geeft inzicht in de kantoorexploitatie, beloningsstructuur en tarieven. NOAB-leden die hieraan deelnemen kunnen kosteloos de resultaten inzien.  
 
noab_pictogram_statistieken_white.jpgMet deze benchmark wordt voor het eerst een representatief inzicht gegeven in de overeenkomsten en verschillen tussen kantoren die met hetzelfde dienstenpakket hetzelfde MKB bedienen. Dit is slechts één aspect van de benchmark. Het onderzoek geeft inzicht in verschillen tussen kantoren van verschillende grootte en regionale ligging, de gehanteerde tarieven, salarissen, kosten en omzet. 
 
Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens in tekst, tabellen en grafieken raadplegen. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn uiteraard anoniem.
 

Kantoorcijfers 2018: sterke omzetstijging bij kantoren - stilte voor de storm

Het blijft goed gaan met de branche. Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, laten een omzetgroei zien van 7%. We zien forse investeringen in ICT, waarvan de kosten met 13% toenamen. Ook is geïnvesteerd in duurder personeel, met meer capaciteit, waardoor de personeelskosten toenamen met 12%. Het resultaat vóór managementbeloning steeg met 6%. Eigenaren konden daardoor meer aan zichzelf uitkeren. Verder blijkt dat verreweg het grootste deel van de omzet wordt gehaald uit administratieve dienstverlening en samenstellen van jaarrekeningen. Hoe lang blijft dat nog stand houden?

Derde haalt norminkomen niet
Toch heeft 32% van de kantoren een resultaat voor managementbeloning dat niet toereikend is om per fte management € 60.000 te verdienen. Dit is al sinds jaren het normbedrag dat een eigenaar of aandeelhouder zou moeten kunnen verdienen in deze branche.

Lees het persbericht | Download de samenvatting

BESTELLEN

Kantoorcijfers is een online benchmarktool. Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens raadplegen in tekst, tabellen en grafieken. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn anoniem.

Ook voor niet-deelnemers is de inlog in ‘Kantoorcijfers 2018’ beschikbaar. Leden die niet hebben deelgenomen, betalen
€ 112,50. Overige kantoren kunnen de inlog voor ‘Kantoorcijfers 2018’ bestellen voor € 150,-. Voor deelnemers is de inlog kosteloos. Meer informatie via info@noab.nl.

Voorbeeldrapport 

U kunt online inzien hoe uw kantoor scoort ten opzichte van andere referentiegroepen. Die kunt u selecteren op kantoorgrootte, regio en soort kantoor en opslaan als PDF. En als u een nieuwe vergelijking wilt maken, logt u eenvoudig opnieuw in voor een nieuwe analyse. Bekijk hier een voorbeeldrapport

Inloggen 

Heeft u al inloggegevens ontvangen? Dan kunt u hier inloggen.

Of bekijk de andere voordelen van het NOAB-lidmaatschap.

Terug