Benchmark Kantoorcijfers

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021
benchmark_kantoorcijfers_noab_en_fiscount.pngSinds 2011 voert NOAB jaarlijks een benchmark voor MKB-kantoren uit, genaamd Kantoorcijfers. De benchmark geeft inzicht in de kantoorexploitatie, beloningsstructuur en tarieven. NOAB-leden die hieraan deelnemen kunnen kosteloos de resultaten inzien.  
 
Met deze benchmark wordt een representatief inzicht gegeven in de overeenkomsten en verschillen tussen kantoren die met hetzelfde dienstenpakket hetzelfde mkb bedienen. Dit is slechts één aspect van de benchmark. Het onderzoek geeft inzicht in verschillen tussen kantoren van verschillende grootte en regionale ligging, de gehanteerde tarieven, kosten en omzet. 
 
Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens in tekst, tabellen en grafieken raadplegen. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor.
De gegevens zijn uiteraard anoniem.
 
Voordelen deelnemen aan de benchmark:
 • U weet waar u staat – en waar de concurrentie staat
  En door gedetailleerde analyses ziet u ook waar de verschillen zitten en wat mogelijke verbeterpunten zijn.
 • Strategie-check
  Met de benchmark kunt u zien of uw eerdere strategie heeft gewerkt.
 • Nieuwe doelen stellen
  Andere kantoren zetten soms prestaties neer. Dat inspireert om nieuwe doelen te stellen en het onderste uit de kan te halen.
 • Analyseer de cijfers zoals u dat wilt
  U kunt op meerdere criteria vergelijken en de uitkomsten als PDF opslaan. Zo kunt u de cijfers vanuit verschillende invalshoeken bekijken, zoals kantoorgrootte, regio en soort kantoor. En als u een andere analyse wilt maken, logt u eenvoudig opnieuw in.

Voorbeeldrapport 

U kunt online inzien hoe uw kantoor scoort ten opzichte van andere referentiegroepen. Die kunt u selecteren op kantoorgrootte, regio en soort kantoor en opslaan als PDF. En als u een nieuwe vergelijking wilt maken, logt u eenvoudig opnieuw in voor een nieuwe analyse. Bekijk hier een voorbeeldrapport


 

 

Forse investeringen in ICT bij accountants- en administratiekantoren

Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, laten duidelijk zien dat ze investeren in ICT. De totale kosten in 2019 stijgen met gemiddeld 5%, maar de ICT-kosten met 14%. Daarmee stijgt het percentage dat de ICT-kosten uitmaken van de totale kosten van 5,7% naar 6,7%. Hoewel nog steeds klein in vergelijking met de personeelskosten, neemt het belang van ICT toe. De omzetgroei vlakt af (van 7,5% vorig jaar naar 4,6% dit jaar). De personele bezetting in 2019 steeg met 3,6%, waarbij we een productiviteitsverbetering zien van 1,0%.

Lees het persbericht, oktober 2020


BESTELLEN

Kantoorcijfers is een online benchmarktool. Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens raadplegen in tekst, tabellen en grafieken. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn anoniem.

Ook voor niet-deelnemers is de inlog in ‘Kantoorcijfers 2019’ beschikbaar. Leden die niet hebben deelgenomen, betalen
€ 112,50. Overige kantoren kunnen de inlog voor ‘Kantoorcijfers 2019’ bestellen voor € 150,-. Voor deelnemers is de inlog kosteloos. Meer informatie via info@noab.nl.

Login blijft geldig tot het volgende onderzoek is afgerond.

Inloggen 

Heeft u al inloggegevens ontvangen? Dan kunt u hier inloggen.

Of bekijk de andere voordelen van het NOAB-lidmaatschap.

Terug