Benchmark Kantoorcijfers

Laatst gewijzigd op: 17-07-2017
Sinds 2011 voert NOAB jaarlijks een benchmark voor MKB-kantoren uit, genaamd Kantoorcijfers. De benchmark geeft inzicht in de kantoorexploitatie, beloningsstructuur en tarieven. NOAB-leden die hieraan deelnemen kunnen kosteloos de resultaten inzien.  
 
noab_pictogram_statistieken_white.jpgMet deze benchmark wordt voor het eerst een representatief inzicht gegeven in de overeenkomsten en verschillen tussen kantoren die met hetzelfde dienstenpakket hetzelfde MKB bedienen. Dit is slechts één aspect van de benchmark. Het onderzoek geeft inzicht in verschillen tussen kantoren van verschillende grootte en regionale ligging, de gehanteerde tarieven, salarissen, kosten en omzet. 
 
Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens in tekst, tabellen en grafieken raadplegen. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn uiteraard anoniem. 
 
BENCHMARK KANTOORCIJFERS 2017 VAN START
Binnenkort gaat de zevende editie van de Benchmark Kantoorcijfers van start. U krijgt hiervoor automatisch een login via onze partner Compare2Compete, die de technische uitvoering van de benchmark verzorgt. 
 

Kantoorcijfers 2016: NOAB- EN FISCOUNTKANTOREN INVESTEREN EN HEBBEN VERTROUWEN

Administratie- en accountantskantoren van NOAB en Fiscount laten significante groei in omzet, resultaat en personeel zien. Er is vertrouwen en er wordt weer geïnvesteerd. Dat blijkt uit de 6e editie van de Benchmark Kantoorcijfers.

In 2016 hebben 204 kantoren, aangesloten bij NOAB en/of Fiscount, deelgenomen aan de Benchmark Kantoorcijfers. De bijna 100 kantoren die ook al in 2015 deelnamen (het panel), laten een groei in personeel zien van  bijna 6%. Ook bij ruim 60 deelnemers die vier jaar achtereen hebben deelgenomen is een duidelijke stijging in personeel zichtbaar, na een aantal jaren stabiel te zijn gebleven. Dit ondanks een algehele salarisstijging van zo’n 3,4%.

Lees het persbericht  | Download de samenvatting

BESTELLEN

Kantoorcijfers 2016 is een online benchmarktool. Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens raadplegen in tekst, tabellen en grafieken. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn anoniem.

Ook voor niet-deelnemers is de inlog in ‘Kantoorcijfers 2015’ beschikbaar. Leden die niet hebben deelgenomen, betalen € 112,50. Overige kantoren kunnen de inlog voor ‘Kantoorcijfers 2015’ bestellen voor € 150,-. Voor deelnemers is de inlog kosteloos. Meer informatie via info@noab.nl.

Voorbeeldrapport 

U kunt online inzien hoe uw kantoor scoort ten opzichte van andere referentiegroepen. Die kunt u selecteren op kantoorgrootte, regio en soort kantoor en opslaan als PDF. En als u een nieuwe vergelijking wilt maken, logt u eenvoudig opnieuw in voor een nieuwe analyse. Bekijk hier een voorbeeldrapport

Inloggen 

Heeft u al inloggegevens ontvangen? Dan kunt u hier inloggen.

Of bekijk de andere voordelen van het NOAB-lidmaatschap.

Terug