Benchmark Kantoorcijfers

Laatst gewijzigd op: 05-10-2021
benchmark_kantoorcijfers_noab_en_fiscount.pngSinds 2011 voert NOAB jaarlijks een benchmark voor mkb-kantoren uit, genaamd Kantoorcijfers. De benchmark geeft een representatief inzicht in de kantoorexploitatie, tarieven en vergelijkingen, trends en ontwikkelingen. Maar ook worden zaken als vergrijzing, adviesomzet en investeringen in ICT in kaart gebracht. NOAB-leden die hieraan deelnemen kunnen kosteloos de resultaten inzien.  
 
Met deze benchmark wordt een representatief inzicht gegeven in de overeenkomsten en verschillen tussen kantoren die met hetzelfde dienstenpakket hetzelfde mkb bedienen. Dit is slechts één aspect van de benchmark. Het onderzoek geeft inzicht in verschillen tussen kantoren van verschillende grootte en regionale ligging, de gehanteerde tarieven, kosten en omzet. 
 
Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens in tekst, tabellen en grafieken raadplegen. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor.
De gegevens zijn uiteraard anoniem.
 
Voordelen deelnemen aan de benchmark:
 • Je weet waar je staat – en waar de concurrentie staat
  En door gedetailleerde analyses zie je ook waar de verschillen zitten en wat mogelijke verbeterpunten zijn.
 • Strategie-check
  Met de benchmark kun je zien of je eerdere strategie heeft gewerkt.
 • Nieuwe doelen stellen
  Andere kantoren zetten soms prestaties neer. Dat inspireert om nieuwe doelen te stellen en het onderste uit de kan te halen.
 • Analyseer de cijfers zoals jij dat wil
  Je kan op meerdere criteria vergelijken en de uitkomsten als pdf opslaan. Zo kun je de cijfers vanuit verschillende invalshoeken bekijken, zoals kantoorgrootte, regio en soort kantoor. 

Voorbeeldrapport 

Je kan online inzien hoe je kantoor scoort ten opzichte van andere referentiegroepen. Die kun je selecteren op kantoorgrootte, regio en soort kantoor en opslaan als pdf. En als je een nieuwe vergelijking wil maken, log je eenvoudig opnieuw in voor een nieuwe analyse. Bekijk hier een voorbeeldrapport


Persbericht, oktober 2021: Sterke groei omzet en resultaat bij accountants- en administratiekantoren

Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, behalen in 2020 7% meer omzet en 35% meer resultaat dan in 2019. Dit blijkt uit de elfde editie van de Benchmark Kantoorcijfers, gehouden in de zomer van 2021. De totale kosten in 2020 stijgen met gemiddeld 4%, waarbij de ICT-kosten de overhand hebben met een stijging van 12%. Na de personeelskosten is ICT daarmee de grootste kostenpost met gemiddeld 7,4% van de totale kosten. De omzet groeit ondanks de tekorten in de arbeidsmarkt. De vacatures lopen op tot 13,5% van het personeelsbestand. Toch groeiden de kantoren qua personeel met gemiddeld 4,4%.

Lees meer en bekijk de uitgebreide analyse.


Benchmark Kantoorcijfers: “Je wilt toch weten waar je staat!”

“Geloof in eigen kracht is mooi, maar je moet wel weten waar je staat.” Misschien is dat wel de belangrijkste metaboodschap van Bas Voogd, Ruud Walravens, Marcel Baas en Henk Jan Schuurhuis als je hun vraagt waarom zij jaarlijks de Benchmark Kantoorcijfers van Fiscount en NOAB invullen. Wat halen zij eruit voor hun kantoren? 

Bas Voogd (Accountants- en Advieskantoor Voogd) en Henk Jan Schuurhuis (Vechtdal Accountants) zijn beide aangesloten bij Fiscount, Ruud Walravens (van Herpt & Partners) en Marcel Baas (Advies- en administratiekantoor MenL) zijn al jarenlang NOAB-lid. Wat is hun motivatie om mee te doen aan de benchmark – en wat levert het hen op? 

Lees meer...


Persbericht, juni 2021: Benchmark Kantoorcijfers van Start!

Fiscount en NOAB zijn de elfde editie van de benchmark ‘Kantoorcijfers 2020’ gestart: het onderzoek onder mkb accountants- en administratiekantoren. De benchmark geeft een representatief inzicht in de kantoorexploitatie, tarieven en vergelijkingen, trends en ontwikkelingen binnen dit marktsegment. Maar ook worden zaken als vergrijzing, adviesomzet en investeringen in ICT in kaart gebracht. In totaal ontvangen zo’n 700 accountantskantoren en 1.000 administratiekantoren een uitnodiging om hieraan deel te nemen.

Lees het gehele persbericht, juni 2021.


BESTELLEN

Kantoorcijfers is een online benchmarktool. Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens raadplegen in tekst, tabellen en grafieken. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn anoniem.

Ook voor niet-deelnemers is de inlog in ‘Kantoorcijfers 2020’ beschikbaar. Leden die niet hebben deelgenomen, betalen
€ 112,50. Overige kantoren kunnen de inlog voor ‘Kantoorcijfers 2020’ bestellen voor € 150,-. Voor deelnemers is de inlog kosteloos. Meer informatie via info@noab.nl.

Login blijft geldig tot het volgende onderzoek is afgerond.

Inloggen 

Heb je al inloggegevens ontvangen? Dan kun je hier inloggen.

Of bekijk de andere voordelen van het NOAB-lidmaatschap.

Terug