Benchmark Kantoorcijfers

Laatst gewijzigd op: 04-01-2018
Sinds 2011 voert NOAB jaarlijks een benchmark voor MKB-kantoren uit, genaamd Kantoorcijfers. De benchmark geeft inzicht in de kantoorexploitatie, beloningsstructuur en tarieven. NOAB-leden die hieraan deelnemen kunnen kosteloos de resultaten inzien.  
 
noab_pictogram_statistieken_white.jpgMet deze benchmark wordt voor het eerst een representatief inzicht gegeven in de overeenkomsten en verschillen tussen kantoren die met hetzelfde dienstenpakket hetzelfde MKB bedienen. Dit is slechts één aspect van de benchmark. Het onderzoek geeft inzicht in verschillen tussen kantoren van verschillende grootte en regionale ligging, de gehanteerde tarieven, salarissen, kosten en omzet. 
 
Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens in tekst, tabellen en grafieken raadplegen. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn uiteraard anoniem.
 

Kantoorcijfers 2017: ACCOUNTANTS- EN ADMINISTRATIEKANTOREN 8% MEER RESULTAAT, MAAR SCHIJN BEDRIEGT

Administratie- en accountantskantoren van NOAB en Fiscount laten een resultatengroei zien van 8% en per kantoorhouder zelfs van 10%. Het gemiddelde kantoor met 5,7 fte, waaronder 1,6 fte kantoorhouder, verdiende in 2016 € 182.000 voor de kantoorhouders, bijna € 110.000 per kantoorhouder! Dit wordt beïnvloed door een paar goed verdienende kantoren, want slechts 26 van de kantoren laat een dergelijk resultaat zien. En 34% van de kantoren is verliesgevend. 78% daarvan heeft minder dan 5 FTE. Bovendien komt de advisering slechts beperkt op gang. Dat blijkt uit de 7e editie van de Benchmark Kantoorcijfers.

In 2017 hebben 258 kantoren, aangesloten bij NOAB en/of Fiscount, deelgenomen aan de Benchmark Kantoorcijfers. De kantoren die deelnamen (het panel), laten een groei in personeel zien van 3,4%. Naast investeren in personeel wordt ook goed geïnvesteerd in ICT. De kosten hiervan zijn met 10% toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Lees het persbericht  | Download de samenvatting

BESTELLEN

Kantoorcijfers is een online benchmarktool. Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens raadplegen in tekst, tabellen en grafieken. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn anoniem.

Ook voor niet-deelnemers is de inlog in ‘Kantoorcijfers 2015’ beschikbaar. Leden die niet hebben deelgenomen, betalen
€ 112,50. Overige kantoren kunnen de inlog voor ‘Kantoorcijfers 2015’ bestellen voor € 150,-. Voor deelnemers is de inlog kosteloos. Meer informatie via info@noab.nl.

Voorbeeldrapport 

U kunt online inzien hoe uw kantoor scoort ten opzichte van andere referentiegroepen. Die kunt u selecteren op kantoorgrootte, regio en soort kantoor en opslaan als PDF. En als u een nieuwe vergelijking wilt maken, logt u eenvoudig opnieuw in voor een nieuwe analyse. Bekijk hier een voorbeeldrapport

Inloggen 

Heeft u al inloggegevens ontvangen? Dan kunt u hier inloggen.

Of bekijk de andere voordelen van het NOAB-lidmaatschap.

Terug