Benchmark Kantoorcijfers

Laatst gewijzigd op: 28-11-2019
Sinds 2011 voert NOAB jaarlijks een benchmark voor MKB-kantoren uit, genaamd Kantoorcijfers. De benchmark geeft inzicht in de kantoorexploitatie, beloningsstructuur en tarieven. NOAB-leden die hieraan deelnemen kunnen kosteloos de resultaten inzien.  
 
noab_pictogram_statistieken_white.jpgMet deze benchmark wordt voor het eerst een representatief inzicht gegeven in de overeenkomsten en verschillen tussen kantoren die met hetzelfde dienstenpakket hetzelfde MKB bedienen. Dit is slechts één aspect van de benchmark. Het onderzoek geeft inzicht in verschillen tussen kantoren van verschillende grootte en regionale ligging, de gehanteerde tarieven, salarissen, kosten en omzet. 
 
Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens in tekst, tabellen en grafieken raadplegen. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn uiteraard anoniem.
 

Kantoorcijfers 2019: OMZETGROEI IN ADVISERING BIJ ACCOUNTANTS- EN ADMINISTRATIEKANTOREN ZET DOOR

Nog steeds blijft het goed gaan met de branche. Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, laten een omzetgroei zien van 7,5%.  Vooral de omzet in advisering neemt sterk toe, terwijl die in administratieve dienstverlening afneemt. We zien ook weer forse investeringen in ICT, waarvan de kosten met 7% toenamen, terwijl de totale kosten maar 3% stegen. En er is geïnvesteerd in personeel, waardoor het aantal fte steeg met 6,5% bij een gelijkwaardige stijging in de personeelskosten. Het resultaat vóór managementbeloning steeg met 7,5%.

Stijging behalen norminkomen
Het aantal kantoren dat onvoldoende resultaat voor managementbeloning behaalt om per fte management € 60.000 te verdienen, is gedaald. Vorig jaar was dit aan de orde bij 32% van de kantoren, nu is dat nog maar bij 27% het geval. Het grootste deel van de omzet wordt nog steeds gehaald uit administratieve dienstverlening en het samenstellen van jaarrekeningen, maar er is een beginnende kentering zichtbaar naar de omzet uit advisering.

Lees het persbericht | Download de samenvatting

BESTELLEN

Kantoorcijfers is een online benchmarktool. Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens raadplegen in tekst, tabellen en grafieken. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn anoniem.

Ook voor niet-deelnemers is de inlog in ‘Kantoorcijfers 2019’ beschikbaar. Leden die niet hebben deelgenomen, betalen
€ 112,50. Overige kantoren kunnen de inlog voor ‘Kantoorcijfers 2019’ bestellen voor € 150,-. Voor deelnemers is de inlog kosteloos. Meer informatie via info@noab.nl.

Voorbeeldrapport 

U kunt online inzien hoe uw kantoor scoort ten opzichte van andere referentiegroepen. Die kunt u selecteren op kantoorgrootte, regio en soort kantoor en opslaan als PDF. En als u een nieuwe vergelijking wilt maken, logt u eenvoudig opnieuw in voor een nieuwe analyse. Bekijk hier een voorbeeldrapport

Inloggen 

Heeft u al inloggegevens ontvangen? Dan kunt u hier inloggen.

Of bekijk de andere voordelen van het NOAB-lidmaatschap.

Terug